• anjing gila

    Pandai gia tikus begitu??tembirang ne mah ko kan??

    • NanaSaycrewdriver

      haha… jajal ne mice

    • Levine Viva

      itu namanya peribahasa.

      • iylia ezetty othman (IEO)

        caka capok ma na kapor na mada

    • Budak Kedayan

      Sosaiii…mun ku tampar skali muha mu atoo…antap kn usulnyaa..haha

    • prithika

      kasihan tikus tu

      • shuhainiti

        untung-untung.rasanya tikus tu besar mana lepas 1minggu

  • farah

    saya orang gile aina

  • perbanyakkan lagi la peribahasa melayu…………

    • nisa

      Btl tu aminah

      • axna

        bwat la konon

  • kenapa peribahasa yang kau bagi sikit sangat… kedekut…

    • fukuchan

      brsyukur la..

      • iylia ezetty othman (IEO)

        banyak kau cakap sikit jer -_-

        • prithika

          memang bersyukur

  • jasmine

    🙂

    • jasmine

      pndai nyerr tikus tu ! citer gebang lh nih

      • Tua

        Miss u jasmine!!! Lama tak jumpa!! Ingat lagi ke kita.. London…
        Jumpa 1D kut!!

    • izzah nazurah

      🙂

  • Hendrik Isnaini Raseukiy

    hebat juga ini pepatah, belum pernak saya dengar

  • Yong Min

    untung lah bah tikus dapat padi 😉

  • natasha

    sikit sangat peribahasa yang diberi

    • AZRIMACHO

      …………………….

  • betul,betul, betul ,betul kata korang semua

    • AZRIMACHO

      hai mintak nombor boleh dan nk minta couple klu single lah

  • :P

    ?//????????????????????????????????????????????????????////////////////////////////////?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????/////////////////////////////////??????????????????????

  • Nurul Dhia Danish

    okey lah tuu .. At least dpt jugak pengetahuan -,-

  • bedah

    i tak faham -,-

    • kriket

      i dont understand bm….. tikus is sial

  • syafiq

    tikus comel

  • syafiq

    amirul amin tikus saya kenal

  • syafiq

    mamik x hensem

  • test

  • ramos

    buatlah kota di tanah tak bertuan..jangan lupa di sini pipa..jika jkau sakiti hatiku sekali ku maafkan dua kali masih ku maafkan tiga kali..cabutlah keris empuh gandring di tugu monas,,,
    hujan emas di negri rantau hujan di negri sendiri…tidaklah di benarkan membuat tempatibadah di negri bugis..selain mesjid…red zone..

  • ramos

    jika kau ingin bertanah bugis..islamkan dirimu..jika kau ingin bertanah makassar..kecepatan berpikir
    dan mengisi saf mesjid besar itulah yg menetukan kemanangan adiipura..
    apa bilah bangsa indonesia tak adalgi yg mengucapkan kalimat syhadat dan mengibarkan bendera merah putih maka panca sila sakti akan hadir meleddakan kota indonesia dengan 5 pemuda terbaiknya aku diantaranya…!.

  • ramos

    banyak mimpi menjadi kenyataan namun hanya angan-angan dan cita-cita..biarlah pembangunan mengalir janganlah saling menyalahkan itulah..gokil.dan politik….

  • ramos

    apa BILA PASUKAN ROMA BERKUDa MENGintari mesjid haram kota mekkah hubungi aku…!
    tau apa kalian dengan indonesia kisanak….!

  • monyetmercy

    yay

  • muhd alhan

    hahaha

  • muhd alhan

    brazil kalah

  • muhd alhan

    jerman menang hahahh

  • muhd alhan

    alhan love maryam

  • adawiyah

    berguna juga blog ni ada juga dapat sedikit info untuk kertas peribahasa.

  • farah syahirah

    hahah .beras rumahn aku tertutuplahh 😛

  • ?????

  • jun

    hahahahahaha…….Hai blh brknln x ….

  • hhahah

  • hihihih

  • hudson

    tikus zaman la memang pandai

  • Alahai..peribahasa nie ada masuk kt kertas bahasa melayu..syue harap senanglah…

  • hmmmm..boleh tahan juga peribahasa ni..thank for you.

  • i like it

  • Selfie!

    Hmmm… Bagus…

  • prithika

    wow,tikus juga ada untung

  • Shuk

    Good idiom…