Sekiranya rajin, hidup senang
Yang rajin bekerja banyak mendapat rezeki

Lawannya:
Berat tulang, ringan perut

  • memang syok gila leh wt keja sk cpt kit

  • nur:)afiqah

    btul.sayer pun buat kerja rumah now>_<!!

    • Choy Yong Heng

      Really meh?

  • syok nya.dapat membantu buat kerja sk ni….

    • Choy Yong Heng

      ╮(╯_╰)╭

  • ida crunchy corntoz

    best gile buat keje skola tengok ni je 🙂

  • tak da yg lain ke?

  • hihi

  • arul iman

    saye pon same

  • HB’s

    bagi saya .. ringan tulang berat perut itu kawan saya .. sebab .. dia gemuk tapi rajin tolong orang lain .. yang di luar sana tu .. kalau baca .. contohi tau .. huuh .. :”)

    • Lol

      Ade aq messy ke doh

    • Choy Yong Heng

      Untuk saya,peribahasa ini not hot-lah.

  • Lilygirl

    kenapa tajuk tulis ringan tulang , berat perut tapi dekat maksud berat tulang, ringan perut ? pelik ..

    • ariff hasbulah

      sama la jugak dengan saya…dia bagi maksud ringan tulang sahaja.

      • ahmadsyahmi

        BETUL

  • siap jugak keje sekolah saya…..

  • hah,siap gak keje sek x yah susah2 nak tiru kwn atu beli kamus ha,ha cikgu here i come

  • secret admire

    bagus lahh halaman ni soo goodddddddddd..

  • Tak faham !!!

    • btol tu x phm lngsung??

      • eheehe

        akakaka x fhm punyer la seanang ^^

  • Best gilehh senang je nak faham

  • ape best nye??pelik lah…=(

  • ainacadburylover

    siap pon keje akhir nye!!

  • cikgu kate aku dok jupe,tapi aku buke same gok ngan kawan aku

  • wafiy

    like,like,like

  • Irah Zaid

    LOL

  • betsy wong

    mmng susah carik blog ni. snang sikit kerja rumah

  • Ighchgcjgf

    [[poop]]

  • aimyfoo

    thank youu.

  • arina

    betul x 3….;)

  • qaisara alya

    he,he,he,he

  • syed,pian,hassan

    senang je nak buat kerja skola

  • Iesya ShaSya

    yee…… kerja sek da siap…kenapa gelak qaysara alya…pening eak * _ *

  • hahahaahha

  • Ain.y

    Tak fahamlah…pening kepala dibuatnye