• azrie

    asd

    • I nk enjoy blh tak

  • AMIRAH ATHIRAH

    DENGAR TUUUUUUUU

  • bulat manusia kerana donut !
    thx tau, da lme cri 😀

    • nadhirah

      sakai

      • SUNGJE

        apa sakai2222???

      • Ahmad Fadzli

        sakai dalam bahasa lain yang bermaksud “kerjasama”.

        • LoL YoU

          nampak sangat nipunye

    • betul tu saya setuju

    • Jake Carter

      **** you! ok, gurau je. tapi masih ‘**** you!’.

    • bongok…

  • big time rush

    cis,kalau tulis maksud terus kan senang.takyah tekan-tekan.leceh!

  • Alia J

    Maksud peribahasa tersebut ialah, manusia bersatu(sebulat suara) kerana bermuafakat. Bentung bermaksud sejanis buluh yang besar, nama saintifiknya Dendrocalamus Asper; membentung pula membubuh paip untuk saluran kumbahan. Pembentung pula, bermaksud orang atau alat yang berbentuk bulat apabila menyalin melalui pambentung , begitu juga manusia , bulat (bersefahaman/bulat kata,bulat hati) apabila bermuafakat….

    • membubuh???ada ke dlm bhasa melayu??
      hahahah..

      • syaza

        we love freedom , dah tahu tkde tu tk ya la bising . ugh , keybord warior konon -.-

  • Siti Nor Halimah

    kita sbg manusia memang penting bagi Allah S.A.W. oleh itu, kita harus bersatu hati dlm semua perkara…………

    • LJ

      S.W.T

  • dbskgirl4ever

    Saya masih tak tahu maksud peribahasa ni

    • SUNGJE

      Kan dah ade kat atas 2!!

  • ha memang pun

  • nurfazira

    klau nak maksud trus boleh..??

  • Isa

    Contoh

    Walaupun masyararakat kita terdiri daripada berbilang kaum, kita harus bersatu padu demi menjaga kepentingan tanah air tecinta kita. Tegasnya, kita perlulah bersatu padu bak kata pepatah, bulat air kerana pembentung, bulat manusia kerana muafakat.

  • amir

    blat orang seperti konek

  • fatin

    kena lah ada sifat kerjasama

  • guetttttt melas bingits

  • ghf

  • cepatlah aku nak tau ni baru buat upsr

  • Neesha Neesha

    INGAT….Kite berada di sini untuk belajar…

  • feddrick

    full of bull crap!!!!!